Social links

Vondelkade 175 - 8023 AD Zwolle    

Vrijwilliger worden?

Oliemolen De Passiebloem is naarstig op zoek naar nieuwe vrijwilligers m/v.

Oliemolen De Passiebloem zoekt enthousiaste vrijwilligers die in de molen bezoekers en groepen rond willen leiden en zo nodig praktisch de handen uit de mouwen willen steken.

Door toenemende belangstelling wordt de Passiebloem meer en meer bezocht. Behalve publieke openstelling op twee vaste zaterdagen en een woensdagmiddag in elke maand, komen veel verzoeken binnen van groepen en scholen voor bezichtiging op andere dagen. Om aan die verzoeken te kunnen voldoen is een aanvulling op het aantal vrijwilligers gewenst.

De molen wordt bezocht door belangstellenden uit alle windstreken. Als rondleider begeleid je de bezoekers en/of groepen door de molen waarbij je vooral oog houdt voor hun en jouw veiligheid. Als je wat meer talen spreekt dan het Nederlands is dat mooi meegenomen maar vooral enthousiasme en aanpassing van je verhaal aan de rond te leiden bezoekers vinden we belangrijk.

Houden van ambachtelijk werk, oude techniek met toegepast vernuft en interesse in een stukje Zwolse geschiedenis is een pre. Kennis over bouw en werking van de molen wordt je theoretisch en praktisch aangereikt.

Heb je interesse of wil je meer informatie? Stuur dan een email via deze link of kom langs in de molen!